Ανεξάρτητος Σαρωνικός Blog

11/10/2011

«Κόψτε τον λαιμό σας!»…

Filed under: ΑΡΘΡΟ,ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ — Ανεξάρτητος Σαρωνικός @ 12:05

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Όποιος ακόμη πιστεύει ότι η ευρωζώνη εργάζεται σκληρά – και μάλιστα «μαζί» με την… ελληνική κυβέρνηση – για τη σωτηρία της Ελλάδας, ας το ξεχάσει. Κατ’ αρχάς η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο, ήταν σαφείς: δεν συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Ελλάδας για το μοντέλο «διευθέτησης» του χρέους, αλλά με την τρόικα, της οποίας η έκθεση θα αποβεί, λένε, καθοριστική για τις τελικές εξελίξεις. Τρίχες! Ούτε αυτήν δεν περιμένουν…

Άλλωστε τόσο η τρόικα όσο και η ηγεσία της ευρωζώνης έχουν σαφέστατη εικόνα εδώ και καιρό για την κατάσταση του ελληνικού χρέους και η διαπραγμάτευση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας δεν αφορά πλέον τρόπους «βοήθειας» προς την Ελλάδα, αλλά τρόπο να μειωθούν οι απώλειες στο τραπεζικό ευρωσύστημα από το ελληνικό «κούρεμα».

Καθώς το 21% του «κουρέματος» που συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου θεωρείται ήδη κατά πολύ ξεπερασμένο, κατά την ομολογία ακόμη και του Σόιμπλε, ήδη η συζήτηση αφορά μια πολύ μεγαλύτερη περικοπή (με τις εκτιμήσεις και τις φήμες που κυκλοφορούν να κυμαίνονται γύρω στο 50% έως 60%), το οποίο φυσικά δεν θα θεωρηθεί «επιλεκτική χρεοκοπία», αλλά καραμπινάτη πτώχευση. Πλην… ελεγχόμενη – στο πλαίσιο πάντα του εφικτού, όπως έχουμε ξαναπεί.

Γι’ αυτό άλλωστε εκτιμάται ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ίσως γίνει σε δύο φάσεις. Όχι μόνο για να απορροφηθεί σταδιακά το κόστος, αλλά και για να δοθεί χρόνος ώστε να τακτοποιηθούν οι δύο βασικές προ-πτωχευτικές εκκρεμότητες:

Πρώτον, η ολοκλήρωση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή η κατάργηση του κράτους και η ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων μαζί με την πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών.

Δεύτερον, η μεταβίβαση της κατοχής, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της ελληνικής περιουσίας.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι σχεδιασμοί θα εφαρμοστούν ικανοποιητικά για τα αφεντικά του ευρώ.

 

Γερμανογαλλικό «διευθυντήριο» χωρίς διαπραγμάτευση

Το ελληνικό «πρόβλημα», όπως προειδοποιούμε από καιρό και όπως ευθέως πια ομολογείται, δεν είναι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού προβληματισμού. Η Ελλάδα θεωρείται απλώς μια παράμετρος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η οποία έχει πάλι εξελιχθεί σε τραπεζική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της ευρωζώνης δεν κρύβει ότι αναζητεί τρόπο σωτηρίας του ευρώ, με τη «σωτηρία» της Ελλάδας, όπως έχουμε ξαναπεί, να μην αποτελεί μέρος της λύσης. Η χώρα μας είναι ο μολυσματικός παράγοντας, ο οποίος είτε θα απομονωθεί είτε θα αποκοπεί ώστε να «σωθεί» το κοινό νόμισμα.

Αυτό λοιπόν που αναζητείται είναι ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, το οποίο θα τείνει προς ένα γερμανογαλλικό «διευθυντήριο» στο πλαίσιο της ευρωζώνης. Όπως μάλιστα άφησαν με σαφήνεια να εννοηθεί οι Μέρκελ και Σαρκοζί, το μοντέλο που θα εμφανιστεί θα είναι μια «γερμανογαλλική πρωτοβουλία», η οποία δεν θα αναπτυχθεί κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους εταίρους τους, αλλά θα ζητήσει εκ των υστέρων τη συναίνεσή τους.

Αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή παρέμβαση – διευκρίνιση εκ μέρους του Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπροσώπου της Μέρκελ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το «σχέδιο διάσωσης του ευρώ» θα αποφασιστεί απλώς «σε συμφωνία» με τους εταίρους, αλλά όχι ύστερα από διαπραγμάτευση μαζί τους.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ενημέρωση προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες για τη γερμανογαλλική «πρωτοβουλία», όπως κατέγραψε χθες Το Βήμα, ο Ζάιμπερτ είπε δύο βασικά πράγματα:

Ότι το σχέδιο «θα αφορά το ενιαίο νόμισμα και το σύνολο των κρατών μελών της ευρωζώνης και όχι μια συγκεκριμένη χώρα».

Ότι το σχέδιο, κατά συνέπεια, δεν θα αντιμετωπίζει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν της ευρωζώνης: «Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι πεπεισμένες ότι το σχέδιο θα συμβάλει ώστε να ανακτήσει η ευρωζώνη την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά δεν θα αποτελέσει μαγική συνταγή που θα θεραπεύει ό,τι ζητεί κανείς απ’ αυτό».

Όσο για την Ελλάδα; Ένας άλλος Γερμανός, ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Πέτερ Αλτμάιερ, μετά τη συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί, ήταν εξ ίσου σαφής: «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, αυτό όμως εξαρτάται από την ίδια. (…) Η απαρέγκλιτη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η τήρηση των δεσμεύσεών της». Με άλλα λόγια, στη δεύτερη φάση κανείς δεν εγγυάται τίποτε.

Και το τελειωτικό χτύπημα για τους «αιθεροβάμονες» που θεωρούν (ή απλώς ισχυρίζονται) ακόμη ότι οι ΗΠΑ… παρεμβαίνουν για χάρη της Ελλάδας:

Χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομπάμα, ο Σαρκοζί «παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνάντησής του στο Βερολίνο στις 9 Οκτωβρίου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ» και «υπογράμμισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν μια συνολική και διαρκή λύση στις δυσκολίες της ζώνης του ευρώ πριν από τη σύνοδο κορυφής του G20 στις Κάννες (νοτιοανατολική Γαλλία) στις 3 και 4 Νοεμβρίου», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προφανώς ικανοποιημένος, «εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για τη στρατηγική που χάραξαν η Γαλλία και η Γερμανία για την επίτευξη συνολικής λύσης για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ».

 

Το «φινάλε της τραγωδίας»

Εν τω μεταξύ ενδεικτική είναι η αντιμετώπιση των ΜΜΕ των δύο χωρών την επομένη της συνάντησης (όπως την κατέγραψαν ο Σκάι και η Καθημερινή):

Γερμανικοί Financial Times: «Η Μέρκελ πιέζει για ελληνική χρεοκοπία». «Δραστηριοποιούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» υποστηρίζουν κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και σχόλιο με τον τίτλο «Αυλαία για το φινάλε της ελληνικής τραγωδίας» στην ιστοσελίδα της.

Sueddeutsche Zeitung: «Η Αθήνα απειλείται με στάση πληρωμών. Έκτακτη συνάντηση για τη διάσωση των τραπεζών. Μέρκελ και Σαρκοζί προσπαθούν να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας».

● Για την πάγια γερμανική επιδίωξη να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες, ώστε να μπορεί να αποβληθεί μια χώρα από το ευρώ, η γαλλική εφημερίδα Les Echos σημειώνει: «Είναι διατεθειμένοι (σ.σ.: Μέρκελ και Σαρκοζί) να αναθεωρήσουν τις ευρωπαϊκές συνθήκες για να βελτιώσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία στην νομισματική ένωση. Μετά από 18 μήνες ψηλάφησης φαίνεται πως ήρθε το τέλος των ημιμέτρων».

 

«Κούρεμα» δίχως όφελος

Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος στην Αθήνα προσπαθούσε να πείσει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, συναποφασίζει και άλλα τέτοια φαιδρά, τα οποία δεν τολμούν πια να ισχυριστούν ούτε καν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα το σχήμα έχει ήδη διαμορφωθεί:

1. Η ευρωζώνη αναλαμβάνει τη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας παίρνοντας για ενέχυρο, με στόχο την αποκλειστική εκμετάλλευση, την ελληνική περιουσία έναντι «κουρέματος» γύρω στο 50%. Για το τι σημαίνει αυτό, αξίζει να δούμε με πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση που δημοσίευσε το Euro2day, την οποία προτείνουμε να διαβάσετε ολόκληρη, για να καταλάβετε ότι, παρά την πτώχευση μέσω «κουρέματος», πάμε πάλι ολοταχώς σε αδιέξοδο. Συνοπτικά, παραθέτουμε ένα – δυο σημεία:

● «Κούρεμα της τάξεως του 50% θα μείωνε κατ’ αρχάς το ελληνικό χρέος κατά 102,5 δισ. ευρώ», δεδομένου ότι, πλην τρόικας, στα χέρια ιδιωτών βρίσκονται κάπου 205 δισ. ευρώ.

● «Η πραγματική εξοικονόμηση θα ήταν, όμως, μικρότερη γιατί η Ελλάδα θα χρειαζόταν 25 – 30 δισ. ευρώ για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, περίπου 14 δισ. ευρώ για τα ταμεία και άλλα 2 δισ. για τις ασφαλιστικές. Σύνολο 46 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα 6,7 δισ. ευρώ κρατικά ομόλογα που κατέχει η Τράπεζα της Ελλάδος, μια και εξαιρείται, όπως και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες, από το PSI».

● «Με δεδομένο ότι τα συνολικά ίδια κεφάλαια των τραπεζών ανέρχονται σήμερα στα 30 δισ. ευρώ, κρίνεται απίθανο να βρεθούν ιδιώτες για να καλύψουν την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση. Επομένως το Δημόσιο θα πρέπει να δανειστεί για να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και αυτό θα προσμετρηθεί αυτόματα στο χρέος. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει για ταμεία, που με τους υφιστάμενους όρους του PSI απλώς μετακυλίουν στο άρτιο τα ομόλογά τους, χωρίς να υφίστανται κούρεμα, όπως και για τις ασφαλιστικές».

Όφελος; Από ασήμαντο έως ανύπαρκτο…

2. Η Ελλάδα αναλαμβάνει μόνη της την εσωτερική διαχείριση. Κοινώς πτωχευμένη, με ένα πανάκριβο νόμισμα (ή και χωρίς αυτό), χωρίς περιουσία και έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων, χωρίς δημοσιονομική κυριαρχία, θα πρέπει να εξοφλεί τα τεράστια εναπομείναντα χρέη της και ταυτοχρόνως να προσπαθεί να ανατάξει μια κατεστραμμένη οικονομία.

Επομένως το μήνυμα της ευρωζώνης προς την Ελλάδα είναι σαφές: «Δώστε μας τα πάντα και κόψτε τον λαιμό σας για το πώς θα ζήσετε. Αν ζήσετε».

Αυτός είναι ο πραγματικός απολογισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Μια ολοκληρωτική καταστροφή, την οποία καμιά προπαγάνδα και καμιά διαστρέβλωση από κανέναν παπαγάλο δεν μπορεί να διαστρέψει. Παρότι πολλοί το προσπάθησαν για καιρό με «αυταπάρνηση», φαίνεται πως ακόμη και αυτοί εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Το μόνο που έμεινε ακόμη και στους πιο φαιούς προπαγανδιστές είναι η απόπειρα να διαχύσουν την ευθύνη. Όμως το παραμύθι τους δεν το πιστεύει πια κανείς…

www.topontiki.gr

11 σχόλια »

 1. Αυτός είναι ο πραγματικός απολογισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Μια ολοκληρωτική καταστροφή, την οποία καμιά προπαγάνδα και καμιά διαστρέβλωση από κανέναν παπαγάλο δεν μπορεί να διαστρέψει. Παρότι πολλοί το προσπάθησαν για καιρό με «αυταπάρνηση», φαίνεται πως ακόμη και αυτοί εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

  Το μόνο που έμεινε ακόμη και στους πιο φαιούς προπαγανδιστές είναι η απόπειρα να διαχύσουν την ευθύνη. Όμως το παραμύθι τους δεν το πιστεύει πια κανείς…

  Σχόλιο από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ — 11/10/2011 @ 12:06 | Απάντηση

 2. Βρε αρχιψευταρε εξαρτημένε σαρωνικέ, η ελληνική κυβέρνηση έκανε χίλια λάθη αλλά για το αν χρεωκοπήσει η Ελλάδα κι αν βρεθεί έξω από την ευρωζώνη θα είναι υπεύθυνη αυτή ή η Δεξιά που ηγεμονεύει στην ΕΕ;

  Άνοιξε λίγο τα γεμάτα φανατισμό και εξαπατηση των αναγνωστών, πχ. Τράπεζα της Ανατολής, φαιοκόκκινα μάτια σου και διάβασε εδώ: http://www.social-europe.eu/2011/10/europes-ostriches/

  Σχόλιο από Ηλίας — 11/10/2011 @ 14:00 | Απάντηση

 3. Yπαρχουν τελικα ανθρωποι αμετανοητοι.
  Υπαρχουν ανθρωποι εξαρτημενοι .
  Υπαρχουν ανθρωποι, υπηρετες του στυλ «σοσιαλισμος η βαρβαροτητα».
  Υπαρχουν ανθρωποι που φορουν παροπιδες.
  Για αυτους τους ανθρωπους το ξαναγραφω.
  πρασινοφρουροι καταστροφεις της πατριδας μου,
  βγαλτε επιτελους τον σκασμο..

  Σχόλιο από καλυβιωτης — 11/10/2011 @ 14:40 | Απάντηση

 4. Πενήντα σκάνδαλα με 5 χρόνια Νέα Δημοκρατία

  Ιστορική αναδρομή στα «κατορθώματά» της «σεμνής και ταπεινής» διακυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  2004

  1. Χρηματισμός στο υπουργείο Τουρισμού

  Την ιστορία έφερε στο φως ο υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος. Σε συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος συγκάλεσε, δήλωσε ότι παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του και δύο φορές εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στα Ψαχνά Εύβοιας, Ιωάννη Κεραμιδά, λόγω καταγγελίας από επιχειρηματία ότι ο κ. Κεραμιδάς ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα προκειμένου να διευθετήσει υπόθεσή του.

  2. Παράνομη μεταγραφή του γιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

  Την παραίτησή του, υπέβαλε «για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας» στον πρωθυπουργό, o Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από ερώτηση της Συλβάνας Ράπτη στη Βουλή για μετεγγραφή «φοιτητή – υιού υπουργού της Κυβερνήσεως, για λόγους ασφαλείας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων». Ο εν λόγω φοιτητής, του οποίου η πρώτη αίτηση μετεγγραφής είχε απορριφθεί, επανήλθε με ένσταση, στην οποία επικαλείτο λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας «της υπουργικής ιδιότητος του πατέρα του και σε συνδυασμό με την επικείμενη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων».

  3. Η απογραφή που οδήγησε στην επιτήρηση

  Η διενέργεια της δημοσιονομικής απογραφής, δηλαδή της απογραφής της κατάστασης της οικονομίας, ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μόλις ανέλαβε την εξουσία μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004. Η κίνηση αυτή σημάδεψε την οικονομία της χώρας και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης των 2 μεγάλων πολιτικών παρατάξεων της χώρας, αλλά και βάση κριτικής για πολλές οικονομικές αποφάσεις από όσες ακολούθησαν.

  4. Η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ

  Σε έκρηξη οφειλόταν η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ η οποία στοίχισε τη ζωή στον Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Πέτρο και σε άλλα 17 μέλη της συνοδείας του στις 11/9/2004, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί ολοκληρωμένα το θέμα και να κατολογισθούν ευθύνες. Το πόρισμα ήταν ελλιπές και αντιφατικό και η κατασκευάστρια εταιρεία BOEING αρνήθηκε να παράσχει τα στοιχεία των πειραματικών στοιχείων του ελικοπτέρου (Crash Tests).

  2005

  5. Υπόθεση Βασικού Μετόχου

  Ανετράπη ριζικά η βασική φιλοσοφία του νόμου περί βασικού μετόχου, ότι δηλαδή όποιος έχει ΜΜΕ δεν μπορεί να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις, αλλά και με την αυστηροποίηση των ποινών στην περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν ότι υπήρξε όντως αθέμιτη επιρροή. Αντί να λειτουργεί υπέρ της αξιοκρατίας ο νόμος εξυπηρετούσε συμφέροντα τεραστίων διαστάσεων. Εντέλει ο νόμος καταργήθηκε.

  6. Ο διευθυντής του κ. Δούκα

  Ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας Π. Δούκα, Β. Γούλας, ήταν ο συνταξιούχος (προτού τον επαναφέρει ο κ. Δούκας) που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Ως διευθυντής, παραιτήθηκε από την ένσταση που είχε υποβάλει -κίνηση που σήμαινε ότι η επόμενη δικαστική προσφυγή συνταξιούχου που θα τελεσιδικούσε θα ήταν ύστερα από τρία ως πέντε χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν τα αναδρομικά.

  7. Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

  Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, Α. Χούπης, είχε αναλάβει επ’ αμοιβή μέσω εταιρείας να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

  8. Απαγωγές Πακιστανών

  Οι μαζικές απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν γεγονός και όχι «προβοκάτσια ή φάρσα», όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης. Σε αυτό το κεντρικό συμπέρασμα κατατείνει, μετά από πολύμηνη έρευνα, το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Οι απαγωγές Πακιστανών πραγματοποιήθηκαν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσαν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος.

  9. Τα γλυκά και ο κ. Γιακουμάτος

  Στις 21 Οκτωβρίου 2005 οι συνεργάτες του υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γ. Γιακουμάτου μπήκαν στο γραφείο του στον 3ο όροφο του υπουργείου και του έδωσαν ένα κουτί γλυκά, λέγοντάς του ότι μέσα έχει μια επιταγή, αξίας 5.000 ευρώ. Το είχε αφήσει στο γραφείο του συνεργάτη τού υφυπουργού, Γ. Ρεμπή, η 60χρονη Ελένη Βουγλάνη, η οποία παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία του περιστατικού από τον ίδιο τον κ. Γιακουμάτο, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον συνεργάτη του προκειμένου να τακτοποιήσει επαγγελματικά τον γιο της.

  10. Οι κουμπάροι και το καρτέλ του γάλακτος

  Οι συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών, σχετικά με το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει και στελέχη της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ. Για να μειωθεί το πρόστιμο των 25 εκατ. ευρώ, έπρεπε η εταιρεία να καταβάλει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ως αντίτιμο. Σύμφωνα με την κατάθεση του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ κ. Παπαδάκη, του υπεδείχθει ότι τα χρήματα θα έπρεπε να κατατεθούν σε θυρίδα, με τραπεζική επιταγή.

  11. Παροχή κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο

  Την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, ανακοίνωσε ο Θ. Ρουσόπουλος. Σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα», ο κ. Ρεγκούζας ομολόγησε ότι χορήγησε κρατική διαφήμιση σε περιφερειακό μέσο ενημέρωσης, στον ιδιοκτήτη του οποίου, Βασίλη Χρηστίδη, είχε ασκηθεί δίωξη για σύσταση συμμορίας και απάτη, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κακουργηματικές πράξεις και στη Δικαιοσύνη εκκρεμούν ακόμη υποθέσεις του.

  12. Παραδικαστικό κύκλωμα

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα κάθισαν ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετώπισε τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

  13. Ο «άνθρωπος του υπουργού»

  Η εσπευσμένη αποπομπή του πρώην προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Αγγ. Οικονομόπουλου, από τον Δεκέμβριο του 2005, οφειλόταν σε επιστολή που είχε στείλει στο Μέγαρο Μαξίμου ο επιχειρηματίας Π. Εμφιετζόγλου και στην οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, του απέδιδε ότι είχε ζητήσει «μίζα» για να δώσει εντολή εκταμίευσης ποσού που όφειλε ο Οργανισμός.

  2006

  14. Υποκλοπές Vodafone

  Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγινε γνωστό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στις 2 Φεβρουαρίου, όταν τρεις υπουργοί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψαν κύκλωμα υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε τηλέφωνα πολιτικών -και όχι μόνο προσώπων-ένας εκ των οποίων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

  15. Ξυλοδαρμοί φοιτητών σε καταλήψεις

  Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο νόμο-πλαίσιο. Οι υπουργοί Γιαννάκου και Πολύδωρας «βαρούσαν» τα τύμπανα του πολέμου και ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, διατηρούσε το πόστο της προπαγάνδας.

  16. Πυρκαγιές στη Χαλκιδική

  Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πολλών καμένων στρεμμάτων. Η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού ήταν για άλλη μια φορά καταστροφική. Η έλλειψη διαθέσιμων πυροσβεστικών αεροσκαφών σε συνδυασμό με τις δεδομένες ακραίες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη προληπτικών μέτρων, είχε ως συνέπεια να μετατραπεί σε στάχτη η Κασσάνδρα Χαλκιδικής και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Για άλλη μια φορά, δεν υπήρξε καμία παραίτηση, καθώς Πρ. Παυλόπουλος (υπουργός Εσωτερικών) και Β. Πολύδωρας (τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης) δήλωσαν ότι έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

  17. Υπόθεση Ζαρντινιέρα

  Ο άγριος ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο φοιτητής περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης όταν δέχτηκε απρόκλητα την επίθεση αστυνομικών. Αρκετές ώρες πριν, είχε προηγηθεί πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην οποία όμως ο ίδιος δεν είχε συμμετάσχει. Μετά τον ξυλοδαρμό, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι «ο φοιτητής έπεσε και χτύπησε σε παρακείμενη ζαρντινιέρα»…Ευτυχώς ο νέος σώθηκε, αλλά με αρκετά τραύματα, ενώ οι υπεύθυνοι…έπεσαν στα μαλακά.».

  18. Ο «εγκέφαλος» και ο κ. Καλλιώρας

  Η υπόθεση του 38χρονου αποστράτου και πρώην υπευθύνου ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Η. Καλλιώρα, κ. Α. Λιαρτή, ο οποίος έχει συλληφθεί ως «εγκέφαλος» της ένοπλης ληστείας της χρηματαποστολής του Καζίνου Πάρνηθας με λεία 1,5 εκατ. ευρώ, προκάλεσε ισχυρές δονήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Την άδεια οπλοφορίας, του την είχε εξασφαλίσει ο κ. Καλλιώρας, ως μέλους της προσωπικής του φρουράς. Ακάλυπτες επιταγές και κλοπές συγκαταλέγονται επίσης στο πλούσιο «βιογραφικό» του. Ο κ. Καλλιώρας είχε μεσολαβήσει μάλιστα και για την επαναφορά του στην Πολεμική Αεροπορία, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω του παρελθόντος του.

  19. Ο «ψευδομάρτυρας» του κ. Μιχαλολιάκου

  Το 1999 ο τότε υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα. Ο άνθρωπος που κατέθεσε «αυθορμήτως» ως «αυτόπτης μάρτυρας» υπέρ του υφυπουργού , ο Π. Σαλούφας, αποδείχτηκε ότι ήταν συμπατριώτης και στενός συνεργάτης του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που διορίστηκαν στις 30 Μαρτίου 2004 στο πολιτικό γραφείο του Μιχαλολιάκου. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο διευθυντής του γραφείου του Χ. Λύτρας, ο οποίος φέρεται να ήλθε σε επαφή με τον Σαλούφα, με τον οποίο επίσης γνωρίζονταν από την ΟΝΝΕΔ.

  20. Αυτοκτονία Τσαλικίδη

  Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Διώτης αποφάνθηκε: ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη, στέλεχος της Vodafone, οφείλεται σε αυτοκτονία η οποία συνδέεται αιτιωδώς με το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Τσαλικίδης γνώριζε ότι γίνονταν υποκλοπές, στο πλαίσιο των υπαλληλικών του καθηκόντων.

  21. Εξαγορά Γερμανός από Cosmote

  «Η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό». Σε αυτό συνηγορούν, ανάμεσα σε άλλα, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν – με αφορμή την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote – για τα εξής αδικήματα: Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote, ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται κατά του επιχειρηματία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση.

  2007

  22. Το σκάνδαλο των ομολόγων

  Μία υπόθεση η οποία έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Βασικός στόχος του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν να γίνονται αγορές σύνθετων και μη ομολόγων, χωρίς να υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να ελέγξουν πιθανές έκνομες ενέργειες, οι οποίες σημειώνονταν, σε βάρος των οικονομικών του ελληνικού Δημοσίου. Παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, δεν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση για το ζήτημα των ομολόγων αλλά εξαιτίας της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονταν ο στενός του συνεργάτης Ευγένιος Παπαδόπουλος.

  23. Εμπλοκή συνεργάτη του Τσιτουρίδη με το Χρηματιστήριο

  Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή του συνεργάτη του Ευγένιου Παπαδόπουλου, στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Ο εφέτης ανακριτής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000, καθώς από στοιχεία που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προέκυπτε εμπλοκή του Παπαδόπουλου μέσω εταιρείας που είχε σε συγκεκριμένη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών. Ο Καραμανλής ζήτησε την παραίτηση Τσιτουρίδη.

  24. Βαρβιτσιώτης και Μύκονος

  Στην υπόθεση της Μυκόνου εμπλέκονται ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος. Η υπόθεση αφορά την αγορά εκτάσεων στην Μύκονο και τη μεταπώλησή τους αργότερα, με τη βοήθεια μιας off shore εταιρίας που έχουν ιδρύσει τα ίδια άτομα, στο εξαπλάσιο της αρχικής τιμής. Οι μεταβιβάσεις γίνονταν με προεκτίμηση της εφορίας.

  25. Πυρκαγές στην Πάρνηθα

  Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Ιουνίου το απόγευμα. Επί μία ημέρα τα ΜΜΕ μιλούσαν είτε για φωτιά στα Δερβενοχώρια είτε ότι οι πυκνοί καπνοί είναι από την φωτιά και τα λάστιχα που καίγονται στο Σχηματάρι. Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε για πρώτη φορά η είδηση για την φωτιά στην Πάρνηθα, τότε ξεκίνησε και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του στρατού και των δήμων, αλλά η φωτιά είχε φτάσει στο τέλος της.

  26. Φωτιές στην Πελοππόνησο/ Εύβοια

  Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ. Βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Οι φωτιές σε όλη την χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις 170. Εντύπωση προκάλεσε στις αρχές το γεγονός ότι μετά τις 20:30 το βράδυ ξέσπασαν 25 νέες πυρκαγιές, με δεδομένο ότι οι φωτιές ξεσπούν συνήθως την ημέρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και οι άνεμοι πιο ισχυροί.

  27. Τα χρέη του Αλογοσκούφη

  Ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπρέκος είχε στείλει εξώδικο στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη υποστηρίζοντας ότι στις εκλογές του 2004 η εταιρεία που εκπροσωπεί είχε αναλάβει την ταχυδρομική καμπάνια του υπουργού και ότι η εργασία αυτή στοίχισε 280.000 ευρώ αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ. Ο Μπρέκος παρέθεσε 120 Δελτία Αποστολής στο όνομα του κ. Αλογοσκούφη και με την υπογραφή συνεργατών του που παραλάμβαναν το προεκλογικό υλικό ενώ επικαλέστηκε και τη μαρτυρία του γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη στον οποίο είχε καταφύγει, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα. Ο Αλογοσκούφης αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη και γνώση του θέματος.

  28. Αναψυκτήριο ο… Μαγγίνας

  Πρόστιμο-μαμούθ, αλλά με πολλά «παράθυρα», επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκόπουλου στο «αναψυκτήριο» Μαγγίνα στα Χατζήρια Κορωπίου.Το πρόστιμο ανέγερσης επτά τελικά παράνομων κτισμάτων που του επιβλήθηκε φτάνει στα 112.156 ευρώ, ενώ οφείλει και πρόστιμο διατήρησης ύψους 52.782 ευρώ για κάθε χρόνο από την κατασκευή τους. Αν η κατασκευή τους έγινε το 1997, το συνολικό πρόστιμο ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

  29. Ζαχόπουλος: Η πτώση

  Σοκ προκαλεί το απονενοημένο διάβημα του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, προσωπικού φίλου του Πρωθυπουργού. Διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, αποχαρακτηρισμοί διατηρητέων μνημείων, παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές dvd, και άλλα, βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου που προηγήθηκε της απόπειρας αυτοκτονίας Ζαχόπουλου και απασχόλησε την κοινή γνώμη για πολλούς μήνες.

  2008

  30. To αυθαίρετο του Σουφλιά

  Χωρίς αναθεωρημένη οικοδομική άδεια έχτιζε εξοχική κατοικία στην περιοχή Θυμάρι Αναβύσσου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Ο Σουφλιάς είχε αγοράσει το 1999 με τη μορφή κάθετης ιδιοκτησίας δύο μερίδια σε ακίνητο που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Αναβύσσου, καθώς και το δικαίωμα να χτίσει δύο κατοικίες συνολικού εμβαδού 122 τετραγωνικών. Η αρχική οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1989. Την άνοιξη του 2005, λίγο πριν λήξει η οικοδομική άδεια ο μηχανικός υπέβαλε αίτηση για αναθεώρηση στην πολεοδομία Μαρκοπούλου. Η αρμόδια αρχιτεκτονική επιτροπή αρχικά απέρριψε τον φάκελο, αργότερα όμως τον ενέκρινε και στη συνέχεια η άδεια προωθήθηκε για να εγκριθεί για τα υπόλοιπα τμήματά της. Χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση το χτίσιμο συνεχιζόταν. Η πλευρά του υπουργού επέρριψε την ευθύνη στον μηχανικό.

  31. Ο Κουκοδήμος και ο κομιστής

  Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες που του απέδιδαν ότι διακόμισε πρόταση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπ. Κλαδά, «να κλείσει η υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη» με αντάλλαγμα «να μην αναφερθεί το όνομά του στο θέμα Ζαχόπουλου», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος, ανεξαρτητοποιείται και προκαλεί επιπλέον «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση που μένει προσωρινά με 151 βουλευτές.

  32. Ηλιέλαιο – δηλητήριο

  Η υπόθεση της διακίνησης χιλιάδων τόνων επιμολυσμένου με ορυκτέλαια ηλιελαίου αποτέλεσε ακόμη μία απόδειξη για το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι ανοχύρωτοι σε διατροφικά σκάνδαλα. Στο επίκεντρο τέθηκαν η ετοιμότητα της πολιτείας και δη ο σχεδιασμός του ΕΦΕΤ.

  33. Η εξαγορά του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom

  Χωρίς να έχουν αξιολογηθεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ο ΟΤΕ «περνάει» στα χέρια της γερμανικής Deutsche Telekom. Εργαζόμενοι και αντιπολίτευση μιλούν για «ξεπούλημα» του κερδοφόρου ΟΤΕ και θέτουν ακόμη και ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

  34. Ο ΟΛΠ και οι Κινέζοι

  Ακόμη μια περίπτωση αμφιλεγόμενης ιδιωτικοποίησης. Η κινεζική εταιρεία Cosco εξαγοράζει τον ιδιαίτερα επικερδή Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού στον Πειραιά και πυροδοτεί τις αντιδράσεις εργαζομένων και αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τις ημέρες των διαπραγματεύσεων η μετοχή του ΟΛΠ εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

  35. Νοθεία σε αναθεώρηση

  Η αλλοίωση των ψηφοδελτίων από βουλευτές της ΝΔ, κατά τη διάρκεια διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ισοδυναμεί με παρατυπία την οποία καταγράφει βίντεο και αξιοποιεί – στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του τακτικής – το ΠΑΣΟΚ.

  36. Σκάνδαλο Siemens

  H γερμανική εταιρεία Siemens δωροδοκούσε κρατικούς λειτουργούς για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς. Ιδιωτικά κέντρα οικονομικής ισχύος, κοινοβουλευτικά κόμματα και παντελής έλλειψη διαφάνειας συνθέτουν το μωσαϊκό της υπόθεσης Siemens.

  37. Λευκίμμη XYTA

  Η αστυνομική καταστολή υπερβαίνει κάθε όριο. Μία έγκυος βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι επιχειρούσαν να αποτρέψουν την εγκατάσταση χωματερής μόλις 150 μέτρα από τα σπίτια τους. Η πολιτεία «σφυρίζει» αμέτοχα.

  38. Κυριάκος Μητσοτάκης και Siemens

  Η κυβέρνηση καλύπτει το βουλευτή, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρακάμπτοντας τα ερωτήματα τα οποία προκαλούν οι «αγορές» που πραγματοποίησε ο ίδιος από τη Siemens.

  39. Αποπομπή Ζορμπά

  «Δεν με ήθελαν ..με έφαγαν». Είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Γιώργου Ζορμπά κατά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Ο άνθρωπος που είχε διερευνήσει το σκάνδαλο των ομολόγων, αποχώρησε εξαπολύοντας βολές προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης.

  40. Το ταξίδι Λιάπη με έξοδα της Siemens

  Η γερμανική εταιρεία Siemens, πρωταγωνίστρια του γνωστού σκανδάλου, έκανε κράτηση για τον τότε Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, για τις 16 Ιουνίου 2005, στο ξενοδοχείο Westin, της Λειψίας. Η Siemens αντιμετώπιζε ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα, σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005, με οργανωτή το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

  41. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I

  Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής που παρέλαβε το TETRA και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής για το C41 κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία.

  42. Σκάνδαλο ΟΣΕ

  Υπέρβαρες αμαξοστοιχίες με παραποιημένα παραστατικά επιφέρουν οικονομική ζημία ύψους 1.300.000 ευρώ στον OΣE. H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν πάνω από 200 ευρώ τον τόνο. Η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση καταβάλλει μόλις 57 ευρώ ανά τόνο… Υπάλληλοι του ΟΣΕ πλαστογραφούσαν τις σχετικές συμβάσεις με στόχο το κέρδος από την παράνομη μεταφορά σκραπ.

  43. Υπόθεση Παυλίδη – Χρηματισμός

  Ο εφοπλιστής, Φώτης Μανούσης, καταγγέλλει ότι χρημάτισε το περιβάλλον του Υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, για δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ακόμη μια φορά περί πολιτικής ευθύνης ο λόγος, αλλά η κυβέρνηση «κωφεύει».

  44. Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

  Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι κρυφές διασυνδέσεις του ηγούμενου Εφραίμ συνιστούν το διαβόητο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η αποκάλυψη της παραχώρησης πολλών εκτάσεων στη Χαλκιδική «ταράζει τα νερά» στη δημόσια ζωή της χώρας.

  45. Σκάνδαλο Ρουσόπουλου

  Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και στην κυβέρνηση… Έταιρος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει συντονίσει μία από τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες σε βάρος του δημόσιου πλούτου. Ένας εκ των ενορχηστρωτών του δόγματος «σεμνά και ταπεινά», ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού καταργεί στην πράξη τα μεγάλα λόγια και ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για τη σημερινή κυβέρνηση.

  46. Σκάνδαλο Βουλγαράκη

  Ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη της δραστηριοποίησής του στο χώρο των offshore επιχειρήσεων ακινήτων, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, παραιτείται και αυτομάτως αποτελεί παρελθόν για την κυβέρνηση της ΝΔ. Ακόμη και οι «βαρώνοι» του κυβερνώντος κόμματος έβαλαν εναντίον του, καταγγέλλοντας τον «προκλητικό τρόπο ζωής» του. Άλλωστε, το βάρος έγινε δυσβάσταχτο και με την έμμεση εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η σύζυγός του, συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη, είχε αναλάβει τη σύνταξη συμβολαίων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, σε εκτάσεις με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, προκαλώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

  47. Έκθεση Θεσσαλονίκης – Ο Καραμανλής καλύπτει Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο

  Η κυβέρνηση τροφοδοτεί τα ΜΜΕ διαρκώς με σκάνδαλα και η κοινωνία «βράζει». Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός «ανοίγει ομπρέλα» προστασίας στους υπουργούς της κυβέρνησης που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαπλοκής και αποτέλεσαν αντικείμενο εσωκομματικής επίθεσης. Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής διαψεύδει τις προσδοκίες και των τελευταίων πολιτών που ήλπιζαν σε μία ρητή, δημόσια αποδοκιμασία των συμπεριφορών που έπλητταν το κύρος της πολιτικής ζωής.

  48. Το πακέτο των 28 δις στις τράπεζες

  Έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα «σημάδια» της κρίσης και η κυβέρνηση επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες με 28 δις ευρώ. Μία πρωτοβουλία, αντίστοιχη της οποίας ουδέποτε έχει ληφθεί με αποδέκτες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι ή οι άνεργοι. Η κυβέρνηση είχε «ξεθάψει» 28 δις ευρώ για να τα διαθέσει στις τράπεζες, οι οποίες έως και σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς με τη στάση τους κάθε άλλο παρά τη ρευστότητα στην αγορά ενισχύουν.

  49. Η δολοφονία του Αλέξη

  Ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος σκοτώνεται αναίτια από τα πυρά αστυνομικού, στα Εξάρχεια, σηματοδοτώντας ένα κύκλο κοινωνικής έκρηξης. Η ευσυνειδησία της κυβέρνησης εξαντλείται σε μία εικονική παραίτηση, του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία δεν γίνεται δεκτή…

  2009

  50. Ο εκβιασμός του Εμφιετζόγλου

  Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ήταν ενήμερος σχετικά με τον εκβιασμό από μέλη του ΔΣ της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ σε επιχειρηματίες, ωστόσο, εκείνος του καταλόγισε ότι «άργησες να μας ενημερώσεις»…

  ΠΗΓΕΣ

  http://www.tvxs.gr, http://www.in.gr, http://www.forthnet.gr, http://www.capital.gr, dentnews.net, kourdistoportocali.blogspot.com, earthquake.pblogs.gr, press-gr.blogspot.com, troktiko.blogspot.com, http://www.ekke.net.gr, assets.in.gr, http://www.chiosnews.com, blogmanos.blogspot.com, http://www.kolonaki-press.com, axiologisibouleytwn.wordpress.com, Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Καθημερινή, Το Βήμα, Ημερησία, Ελεύθερος Τύπος

  Σχόλιο από 3e — 11/10/2011 @ 16:17 | Απάντηση

  • Ευτυχώς που βγήκε το ΠΑΣΟΚ και απέδειξε όλα τα σκάνδαλα της ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ!!!!!!!!
   Έδωσε μόλις 128 δις στις τράπεζες,περνώντας τα από μισθωτούς και συνταξιούχους.
   Έτσι κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι ο Τσοχατζοπουλος ο Μαντελης ο Τσουκατος και τόσοι άλλοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ που απλώς αποδεδειγμένα τα πήραν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορούν σήμερα να αναφωνούν όλοι οι κυβερνώντες ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!
   Για ότι και να κατηγορείς τη ΝΔ η ρετσινιά του προδότη της παράδοσης της χώρας θα βαραίνει για πάντα το ΠΑΣΟΚ και τους πρόθυμους του μνημονίου!!

   Σχόλιο από ΘΑΝΑΣΗΣ — 11/10/2011 @ 16:41 | Απάντηση

   • τω΄ρα το κατάλαβα!!!! σορρυ
    εσυ εισαι διαφορετικός απο τους »πρασινοφρουρους καταστροφεις της πατριδας σου»

    – Που είσαι ρε Θανάση, φάγαμε όλον τον κόσμο να σε βρούμε…

    Σχόλιο από 3e — 11/10/2011 @ 17:25

   • Θανασάκη,
    Διάβασε παιδί μου την ομιλία του Σημίτη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και τι του απάντησε τότε ο Αλογοσκούφης.
    Διάβασε τι έλεγε τότε ο Μάνος.
    Διάβασε τι έγραφε ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
    Διάβασε τι έλεγε και τι έγραφε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
    Διάβασε τα βιβλία του Ανδρουλάκη όλα αυτά τα χρόνια.
    Κι όταν τελειώσεις την ανάγνωση βουτα τη γλώσσα σου στο μυαλό σου κι ασε στην άκρη τις παπαριες για προδοσίες. Όλοι το ίδιο Έλληνες είμαστε. Δεν υπάρχει ελληνομετρο.
    Υπάρχουν όμως ευθύνες που καταλογίζονται ως εξής:
    1ος υπαίτιος Κώστας Καραμανλής,
    2ος Μητσοτάκης,
    3ος Ανδρέας Παπανδρέου,
    4ος Ράλλης
    5ος Κωνσταντίνος Καραμανλής.
    Αυτη είναι η αλήθεια καθώς και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έφερε τις λύσεις που έπρεπε τα δύο πρώτα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Γεγονός όμως είναι ότι μόνο ο Βενιζέλος κι ο Παπανδρέου δουλεύουν για να μπει ένα τέλος σ´ αυτόν το χαλι που ξεκίνησε το 1827 και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα

    Σχόλιο από Ηλίας — 11/10/2011 @ 21:46

 5. Σχόλιο από Θανάσης — 11/10/2011 @ 20:59 | Απάντηση

 6. Ωραιο το κατεβατο με τα σκανδαλα της νδ.
  Τα ιδια σκατα ειναι και αυτοι,ομως…Στην προπαγανδα, στο ψεμα,στην διαστρεβλωση,στο κλεψιμο,
  στην συκοφαντηση,τα ηνια τα κρατα το κομμα που υπερασπιζεστε κυριοι, αυτη ειναι η αληθεια.
  Κυριοι,
  Πλεον τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.
  Η πατριδα εχει καταστραφει.
  Και εσεις κατατασεται τους προδοτες οπως σας συμφερει.

  Αξιος ο μισθος σας κυριοι..

  Σχόλιο από καλυβιωτης — 12/10/2011 @ 11:29 | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Rubric Theme. Φτιάξε δωρεάν site ή blog στο WordPress.com.

Follow

Ενημερωθείτε για κάθε νέα δημοσίευση στο email σας.

Μαζί με 1.896 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: